De rijopleiding

De rijopleiding wordt zodanig gegeven dat alle voorkomende situaties die je in het verkeer tegen kan komen, worden aangeleerd.

Na de eerste lessen in voertuigbeheersing volgen de bijzondere verrichtingen. Dan gaan we de snelweg op en gaan we de examenplaatsen Tiel en Utrecht verkennen en je voorbereiden voor het examen.

Afhankelijk van je wensen kan je los of in je pakket kiezen voor een TTT (ook wel de tussentijdse toets genoemd).

Dit houdt in dat je kan kennismaken met de gang van zaken bij het CBR en alvast wennen aan de examensituatie. Voor dit proefexamen kun je niet zakken. De examinator geeft je wel tips ter verbetering. Bovendien kan je voor de auto vrijstelling verdienen voor de bijzondere manoeuvres van het praktijkexamen.

Uiteindelijk volgt het praktijkexamen bij het CBR.

Om een examen voor je te kunnen plannen bij het CBR moet je ons machtigen via mijn.cbr.nl. Meer informatie over het machtigen vindt je hieronder.

In de filmpjes zie je hoe de tussentijdse toets en het praktijkexamen gaan. Het onderste filmpje geeft 7 tips van een examinator.

LET OP: voor het aanvragen van uw examen (theorie of praktijk) moet u uw rijschool machtigen via cbr.nl, dit gaat via DigiD, zoals hieronder beschreven.

Machtig je rijschool met DigiD

Voordat wij het praktijkexamen of theorie-examen kunnen aanvragen, moet je de rijschool machtigen. Het voordeel hiervan is dat je direct een e-mail ontvangt als wij een praktijkexamen of toets voor je hebben gereserveerd of als je deze is verschoven. Daarnaast zijn jouw adresgegevens automatisch voor onze rijschool beschikbaar in het reserveringssysteem van het CBR.

Download hier Machtig je rijschool met DigiD.

Ons rijschoolnummer is 6116A1

 

De tussentijdse toets

 

Zo gaat het bij een examen

 

7 tips van een examinator