U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Bij ons kan je kiezen of je rijles wilt in een handgeschakelde auto of een automaat. Wij raden aan om in eerste instantie het rijbewijs in een handgeschakelde auto te halen. In de lesprijs maakt het niet uit of je in een automaat of een handgeschakelde auto gaat lessen.

 

Automaat

De automaat kent veel voordelen, maar heeft 1 groot nadeel. Na het behalen van je rijbewijs in een auto met automaat, krijg je een aantekening op je rijbewijs. Je mag dan uitsluitend rijden in een auto met automaat. Wil je na het behalen van je automaat rijbewijs later toch in een handgeschakelde auto of in een auto met een half automaat rijden, dan moet je eerst een praktijkexamen in een handgeschakelde auto positief afronden. De theorie hoef je niet over te doen. 

De voordelen van in een automaat rijden: 

  • In een automaat heb je minder handelingen (niet meer ontkoppelen, schakelen en koppelen). Hierdoor zit je meer ontspannen achter het stuur en kun je je volledig richten op de verkeersdeelneming.
  • Als je regelmatig in een file rijdt, is een automaat ideaal.
  • Er kan in een automaat heel economisch gereden worden als het gaspedaal met mate ingetrapt wordt.
  • Steeds meer auto’s worden standaard uitgerust met een automaat (hybride en elektrische auto’s). Naast gemak en comfort verbruikt een automaat ook minder, en dat scheelt weer in de portemonnee.
  • In een automaat vervult het linkerbeen geen functie en kan in een ontspannen houding geplaatst worden.
  • Tijdens de rijlessen wordt het schakelonderdeel overgeslagen. Dit houdt in dat je waarschijnlijk minder tijd kwijt bent aan het volgen van rijlessen.
  • Mensen waarbij de motoriek het niet toestaat om ook het schakelen erbij te leren, kunnen toch autorijden in een auto met automaat.
  • Ook voor mensen met rijangst of faalangst is de automaat een uitkomst. Je hebt meer tijd om de verkeerssituatie in je op te nemen en dat geeft rust en vertrouwen. 

LET OP: voor het aanvragen van uw examen (theorie of praktijk) moet u uw rijschool machtigen via cbr.nl, dit gaat via DigiD, zoals hieronder beschreven. 

Machtig je rijschool met DigiD

Voordat wij het praktijkexamen of theorie-examen kunnen aanvragen, moet je de rijschool machtigen. Het voordeel hiervan is dat je direct een e-mail ontvangt als wij een praktijkexamen of toets voor je hebben gereserveerd of als je deze is verschoven. Daarnaast zijn jouw adresgegevens automatisch voor onze rijschool beschikbaar in het reserveringssysteem van het CBR. 

Download Machtig je rijschool met DigiD.

Ons rijschoolnummer is 6116A1

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?