U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Het is van groot belang dat je de verkeersregels kent. Dit is onmisbaar bij de praktijklessen. Je mag module 3 (Tussentijdse Toets) en module 4 (praktijkexamen) namelijk pas afleggen wanneer je geslaagd bent voor de theorie.

Bij ons kan je het theoriepakket in boekvorm of digitaal aanschaffen. Digitaal gaat dit via iTheorie. Je krijgt een inlogcode zodat je via internet op de site kan komen. Hierop staan honderden animaties, situaties en foto’s op het gebied van de theorie van de verkeersregels, gevarenherkenning en instructies van de rij procedure. Ook staan er meerdere oefenexamens op zodat je jezelf goed kunt voorbereiden op je theorie-examen.

Wij adviseren iedere leerling om zo vroeg mogelijk te beginnen met het leren van de theorie. Op die manier kan je op een betere, snellere en veiligere manier het autorijden onder de knie krijgen. Ook is het verstandig om zo vlug mogelijk je theorie-examen te behalen. Deze is tegenwoordig 1,5 jaar geldig, dus weinig kans dat die verloopt. De verplichte deeltoets 3 en uiteraard ook het praktijkexamen kunnen pas worden aangevraagd als je in het bezit bent van je theoriecertificaat. Doordat je snel de verkeerstheorie beheerst, heb je uiteindelijk minder praktijklessen nodig. Om deel te nemen aan het theorie examen moet je minstens 16 jaar zijn. 

Het theorie-examen

Het theorie-examen voor de auto bestaat uit drie delen
1. Gevaarherkenning
Je krijgt 25 vragen over gevaarherkenning. Je hebt 8 seconden de tijd om een vraag te beantwoorden. Je moet 13 vragen of meer goed hebben.
2. Kennis
Je krijgt 12 vragen over verkeersregels en verkeersinzicht. Je moet 10 vragen of meer goed hebben.
3. Inzicht
Je krijgt 28 vragen over verkeersregels en verkeersinzicht. Je moet 25 vragen of meer goed hebben.

 

Meer informatie
Wil je meer weten over het theorie-examen, kijk dan op de site van het
CBR of bekijk het onderstaande filmpje.

  

 

LET OP: voor het aanvragen van uw examen (theorie of praktijk) moet u uw rijschool machtigen via cbr.nl, dit gaat via DigiD, zoals hieronder beschreven. 

 

 

Machtig je rijschool met DigiD

Voordat wij het praktijkexamen of theorie-examen kunnen aanvragen, moet je de rijschool machtigen. Het voordeel hiervan is dat je direct een e-mail ontvangt als wij een praktijkexamen of toets voor je hebben gereserveerd of als je deze is verschoven. Daarnaast zijn jouw adresgegevens automatisch voor onze rijschool beschikbaar in het reserveringssysteem van het CBR. 

 Download Machtig je rijschool met DigiD.

 Ons rijschoolnummer is 6116A1 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?